Kena Pindah…

Setelah berbincang dgn otai2 blogger, depa suggest aku tuk pindah guna blogspot sbb kebanyakkan depa pakai blogspot..senang sket refer..huhuhu

tah la.aku pn mula2 mls nk pindah2 nie..nk maintain ja kt sini. tp sbb mls nk pikiaq mcm2, so aku pn rs aku patut pindah, so aku pindah ja la…

Yg sayang kat sini, tread2 yg aku post..walaupun umoq tread tue xsampai sebulan, tp rsnya rajin jgk aku dok posting2 dlm wordpress nie…

so, next stop leh refer kat penatlelahku.blogspot.com

doakan aku supaya consistent tuk blogging..sbb byk cita aku nk kongsi…serius…

Advertisements

Musim demam ka lanie…

Tekak aku dari ari Khamis aritue lg dh semcm.. pastu aari Jumaat aku p main bola lwn Majlis Nilai tgh2 ujan. Basah koloih. Mlm tue aku lepak dgn member aku plak. berdasarkan kronologi tue2 suma mmg blh menyumbang kepada demam. hahahah.

Ari nie ari Isnin, mcm nk mc, tp semangat nk p opis membara. tak pa la. Satg p Klinik Kita. jumpa doc. Tgk dia nk kata pa. uhuhuhu

Kecewa dan sedih…

Sehari dua nie aku jd pemalas sgt. Nk update blog nie pn malas. So ari nie aku gagahi jua coretan aku kt sini. Xdak isu sgt nk cita, sebenaqnya byk tp aku xdak ati nk cita kat sini sbb hampa tau la, kecewa. Kecewa dgn apa yg berlaku dan kecewa dgn tindakan yg dilakukan oleh kerajaan kita nie dalam menangani masalah rakyat.

Xpalah. Dh jd pn. Dah naik dah pn. n dah kena dah pun kesan kenaikan barang. Aku redha? xmungkin, sbb kalu benda nie sebenaqnya ada altenatif lain n dgn hanya jalan tuk bg  naik harga barang digunakan, mmg aku xredha. Sememangnya semua ini ketentuan Allah SWT, tp dimana usaha kita tuk membendung drp suma nie berlaku??

Sehari dua nie kedengaran org2 yg mmg diketahui akan kebijaksaanan nya serta tahap intelektualnya yg rendah memberi penerangan berkenaan harag barang yg kian meninggkat. Bukan org biasa beb, tp menteri, senator, org2 yg mentadbir Malaysia.. Nie kah standard menteri kita?? Kalu Ibrahim Ali bg statement tue, aku leh terima lg. Sbb diketahui umum tahap intelektual dia kat mana…hahahahha

AKu berdoa, supaya rakan2 aku leh celik mata, terbuka minda dgn apa yg telah berlaku, sedang berlaku dan yang akan berlaku. Aku xdak niat nk politikkan benda2 nie, tp dgn apa yg berlaku sekarang, hanya Pemerintah  yg boleh mengubah dasar dan strategi pentadbiran.

But so far, as same as usual. Damn…

Bank Negara Malaysia (BNM) nk formulate new BLR tahun depan…huhuh

Nie benda latest. Bank Negara nk merumuskan new BLR tahun depan. Agak2 hampa leh paham dak apa yg aku nk cakap nie…hahahha.. Biasa la kan. Untuk memantapkan ekonomi Malaysia tercinta nie, Bank Negara akan formulate new BLR. Agak2 BLR nk naik ka nk turun. Aku rs, dgn trend skrang nie, huhuhu..aku rs hampa leh agak dah la..

leh check info dia kat sini.

aku even printscreen kan kat sini…Image

Aku yg penat lelah..

Memandangkan lanie pn dh msk ujung2 tahun nie, mcm2 cita aku dgq. Bukan saja dh dengaq, dh kena pn dh… Isu dia, “naik”. Apa yg naik? Suma naik. Gaji ja dok takat tue ja.. Kadang2 aku pn dh fedup dgn apa yg berlaku sekeliling aku nie. Apa yg blh aku buat? Nothing. Just maintain whatever that be done before. Nothing changes.

Mungkin sbb tue jugk la aku start blogging. Try to make a place in the comunity. Walaupn aku dh dlm comunity, tp sapa lah aku nie. Nk voice up ada yg terbuku kat hati nie, sapa nk dgq, yg dgq, org sekeliling2 aku ja la..

Aku lanie dh penat lelah dh nk cita kat hampa suma apa yg berlaku recently nie. Minyak naik, elektrik naik, toll pn dh nak naik. Dgn cukai GST lg nanti, dgn taraf kehidupan yg yg kecik nie, aku rs sgt kerdil. Haih…

P.S : Luahan ati di pagi hari..huuhuhuh